2012-03-11

Mjölfri Chokladkaka

Fick en härlig chokladkokbok av min syster och ville testa ett nytt recept på chokladkaka. En kaka helt utan mjöl, det kan ju vara bra att ha om man behöver ett glutenfritt alternativ. Kakan blev god, den smalt i munnen riktigt. Och enkel att göra var den också! Jag hade den i ugnen lite för kort tid dock så den blev kanske lite kladdigare än den ska vara egentligen.



Mjölfri Chokladkaka
300 g mörk choklad
175 g smör
2 tsk vaniljarom
5 ägg
6 msk vispgrädde
2 2/3 dl socker

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält chokladen och smöret över ett vattenbad.
  3. Vispa ägg, socker och grädde i ca 3-4 minuter. 
  4. Äggsmeten blir inte så fluffig, utan lite rinnig. 
  5. Rör ner äggsmeten i chokladen.
  6. Klä en form (ca 23 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll ner smeten. 
  7. Grädda i ca 45 minuter, eller tills ytan börjar spricka.

(Receptet kommer från 200 Suklaaunelmaa)

2 kommentarer:

  1. Den kakan ser jättegod ut! Och bättre med för kladdig än för torr kaka. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja kladdigt är absolut bättre :) hihi!

      Radera