2012-01-09

Matiga hallon-kvarg muffinsar

Köpte en underbar bok på Ica här om dagen, 1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser. Var alldeles tvungen att testa nåt igår, det fick bli muffins med bär och kvarg (originalreceptet innehåller yoghurt).



De blev inte som jag hade tänkt mig, eftersom jag använde kvarg istället för yoghurt hade jag nog behövt ta i lite mindre mjöl. Men trots det robusta utseendet blev de faktiskt rätt goda, inte för söta och lite matiga. Perfekt till ett litet sött mellanmål! Kan tänka mig att det blir riktigt gott att byta ut en del av mjölet mot t.ex. havregryn eller fullkornsmjöl. (ska testa detta senare)

Yoghurtmuffins med bär (originalrecept)
75 g smör (smält och avsvalnat)
150 g frysta bär 
4 3/4 dl mjöl 
1 msk bakpulver
en nypa salt
1 1/4 dl strösocker
 2 ägg
2 1/2 dl yoghurt
1 tsk vaniljsocker
(ev florsocker till pudring)

Gör så här
  1. Värm ugnen till 200 grader och smöra en muffinsplåt (12 st).
  2. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål, rör ner socker.
  3. Vispa äggen lätt i en skål, vispa ner yoghurt, smör och vaniljsocker.
  4. Gör en grop i mjölblandningen och tillsätt yoghurtblandningen och bären, rör om tills allt precis blandats (blanda inte för mycket).
  5. Fördela i muffinsplåten och grädda i ca 20 minuter, mina blev färdiga på ca 15 minuter.

Om du ska göra dem med kvarg så rekommenderar jag att kanske ta lite mindre mjöl då kvargen är fastare. 

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar