Kokoskakor (ca 10 st)
50 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
5-6 dl (200 g) riven kokos
50 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
5-6 dl (200 g) riven kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält fettet och låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt kokos och fett, och låt smeten svälla en liten stund.
- Klicka på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda ca 12 minuter
Du kan också smälta choklad och doppa bottendelen och lägga dessa på ett bakplåtspapper,när kakorna svalnat går det lättast.
Själv la jag smeten i små mini muffinsformar och de blev så gulliga :)
Toppade dem sedan med lite grädde och pärlor. Behöver nog öva på spritsandet ser jag :) Men så har jag inga ordentliga tyllar ännu. Nästa på inköpslistan!
Dessutom är dessa glutenfria!
Receptet har jag tagit ur Sju Sorters Kakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar