Mini Cheesecakes (6-8 st)
Botten
125 g digestivekex
1 msk kakao
ca 50 g smör
Gör så här
- Krossa kexen i en påse.
- Blanda i kakao.
- Blanda ner det smälta smöret och rör till en jämn massa.
- Lägg ut på botten av muffinsformar och platta till med en sked.
Fyllning
200 g cream cheese (t.ex. philadelphia)
5 msk socker el florsocker
1 ägg
125 smält vit choklad
1 dl vispgrädde
1 citron, rivet skal (+ saft för mer citronsmak)
Gör så här
- Vispa cream cheesen och sockret pösigt.
- Vispa ner äggen.
- Rör ner den smälta chokladen, grädden och citronskalet.
- Fördela smeten över digestivebottnet.
- Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
Dessa smakar bäst när de svalnat.
Receptet kommer ur Suklaakirja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar