2012-05-10

Choklad & Cheesecakebrownies

Blev lite småsugen på choklad härom kvällen och ville testa nåt lite annat än kladdkaka. Så då fick det bli brownies med ett cheescake täcke. Brownien blev inte riktigt så mumsig som vissa andra jag testat. Den blev lite mer som en kompakt kärleksmums i konsistensen, än en mustigt brownie. Men så finns ju brownies i en massa olika varianter så inget är väl rätt eller fel. När denna brownie väl hade kallnat så smakade den riktigt gott med ett glas kall mjölk. :)

Choklad brownies
175 g smör
3 msk kakao
2 1/4 dl socker
2 ägg, lätt vispade
2 dl vetemjöl

Cheesecake topping
250 g cream cheese (ricottaost i originalreceptet)
1/2 dl socker
1 ägg

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en form på ca 28x18 cm.
  3. Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och blanda ner kakao och socker.
  4. Vispa ner äggen och tillsätt mjölet.
  5. Rör så allt blir jämnt.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Gör cheesecakedelen med att vispa osten, sockret och ägget i en skål.
  8. Klicka med en sked över chokladsmeten i formen.
  9. Vill man ha ett marmorerat mönster kan man dra med en slickepott i smetarna så att de blandas lite.
  10. Grädda i 40-45 minuter.
  11. Låt svalna innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar