2012-05-12

Dumle Cupcakes

När Julia skulle fylla år så blev det en bunte dumle cupcakes med cream cheese frosting till festen. Dessa dumle cupcakes hade jag inte gjort innan så det blev ju lite av en chansning. De blev mustiga och mäktiga så man behöver inte äta så många. :)



Dumle cupcakes med kaffesmak (12 st)
1 dl kakao
2 1/2 dl hett kaffe
120 g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g hackad mörk choklad
12 dumlekolan

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ner kakaon i det heta kaffet.
  3. Vispa smör och socker pösigt, vispa sedan ner äggen ett i taget.
  4. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål.
  5. Blanda ner mjöl och kaffeblandningen i smörsmeten i omgångar.
  6. Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten.
  7. Fyll formarna till 2/3 och lägg i en dumlekola i varje cupcake.
(receptet har jag hittat hos kardemummagumman)


Cream cheese frosting (till 12-16 cupcakes)
60 mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
ev. pastafärg

Gör så här
  1. Vispa alla ingredienser fluffigt med elvisp. Ta till sist i ev. färg. (Det finns olika beskrivningar på hur man ska blanda ihop det hela, min blir dock mjuk och slät då jag tar i alla ingredienser och vispar en stund med elvisp)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar