Dumle cupcakes med kaffesmak (12 st)
1 dl kakao
2 1/2 dl hett kaffe
120 g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g hackad mörk choklad
12 dumlekolan
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ner kakaon i det heta kaffet.
- Vispa smör och socker pösigt, vispa sedan ner äggen ett i taget.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål.
- Blanda ner mjöl och kaffeblandningen i smörsmeten i omgångar.
- Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten.
- Fyll formarna till 2/3 och lägg i en dumlekola i varje cupcake.
(receptet har jag hittat hos kardemummagumman)
Cream cheese frosting (till 12-16
cupcakes)
60 mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
ev. pastafärg
Gör så här
- Vispa alla ingredienser fluffigt med elvisp. Ta till sist i ev. färg. (Det finns olika beskrivningar på hur man ska blanda ihop det hela, min blir dock mjuk och slät då jag tar i alla ingredienser och vispar en stund med elvisp)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar