Kladdiga Chokladmuffins med Polly (10-12 st)
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smält smör
20-24 st Pollyn
Gör så här
- Rör ägg och socker (vispa inte).
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Häll mjölblandningen i äggblandningen och blanda ner smöret.
- Fyll muffinsformar till 3/4 och grädda ca 14-15 min i 200 grader.
Pollyluff
3 dl vispgrädde
3 dl vispgrädde
150 g Polly
Gör så här
- Värm upp gräddet i en kastrull. OBS! Får inte koka!
- Lägg i Pollyn och rör om så att de smälter i grädden. (det tar en stund men det går, håll värmen ganska låg så det inte kokar)
- Låt blandningen vila i kallt minst några timmar, så att den är helt genomkall.
- Vispa upp som vanligt grädde.
Anders hade älskat dessa!! Polly är typ det enda han äter!; ) hehe
SvaraRaderaHehe..Polly e ju såå gott..Får väl göra dessa nån gång när vi ses :)
RaderaSer mycket gott ut men vad gör du med de 20-24 pollyn som ingår i muffinsen? Ingår de i de torra ingredienserna?
SvaraRadera