Glutenfri muffins |
Grundrecept Muffins
100 g smör
2 st ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175-200 grader.
- Vispa ägg socker och vaniljsocker poröst.
- Rör ner smält smör, mjölk och ev citronskal (brukar lämna bort detta om jag smaksätter med annat)
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och blanda sedan ner i smeten.
- Fyll med en valfri fyllning och fyll muffinsformarna.
Låt fantasin flöda med fyllningen, det går bra att använda olika bär, äpple, chokladbitar m.m.
Man kan fylla enligt hur mycket bär man vill ha, men jag tycker det blir bra med ca 3-4 dl bär.
Glutenfritt: Byt ut mjölen til glutenfritt och testa dig fram till en ganska tunn konsistens, mängden mjöl kan behöva varieras. Se till att smeten inte blir alltför tjock, då kan muffinsarna bli kompakta och torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar