Grundrecept Muffins
100 g smör
2 st ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning: 3-4 dl upptinade jordgubbar (går säkert fint med nästan vilka bär som helst)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg socker och vaniljsocker pösigt.
- Rör i det smälta smöret och mjölken.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och rör ner detta i smeten
- Skär de nästan helt tinade jordgubbarna i mindre bitar och rör ner i smeten.
- Fyll muffinsformarna.
Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Gör så här
- Nyp ihop smör, havregryn, mjöl och socker.
- Lägg ett lager på muffinsarna.
- Grädda i ca 12-15 min.
Jag gjorde halv sats och fick 8 medelstora muffins.
Before |
After |
Grundreceptet och crumble är Leilas recept, men jag har lämnat bort citronen i muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar