2012-01-16

Kärleksmums

För bakutmaningen Månadens Sötsak-med temat Klassiker, har jag skapat klassiska kärleksmums. Det var det första som jag tänkte på då jag såg denna utmaning. Och även om Kärleksmums, mockarutor, eller kalla dem vad du vill, är ganska enkla, så blir man aldrig besviken på den underbara blandningen av chokladkaka, glasyr och kokos.



Kärleksmums (ca 30 bitar)
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)

Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör om.
  5. Smält smöret och blanda med vattnet, rör ner i resten av smeten.
  6. Häll i en plåt med bakplåtspapper.
  7. Hacka chokladen och bred över.
  8. Sätt in i ugnen ca 15 minuter, den ska inte bli för torr
  9. När kakan är ute, koka grädden i en kastrull, häll i kaffet och chokladen och rör tills det blir en slet glasyr. Bre glasyren över kakan och strö på kokosflingor.

På väg in i ugnen
Precis uttagen ur ugnen
På med glasyr och kokos

Recept ur A Piece of Cake av Leila

MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar