Kärleksmums (ca 30 bitar)
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör om.
- Smält smöret och blanda med vattnet, rör ner i resten av smeten.
- Häll i en plåt med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen och bred över.
- Sätt in i ugnen ca 15 minuter, den ska inte bli för torr
- När kakan är ute, koka grädden i en kastrull, häll i kaffet och chokladen och rör tills det blir en slet glasyr. Bre glasyren över kakan och strö på kokosflingor.
På väg in i ugnen |
Precis uttagen ur ugnen |
På med glasyr och kokos |
Recept ur A Piece of Cake av Leila
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar