Cashew vitchoklad cookies
225 g smör, mjukt
220 g farinsocker
100 g strösocker
2 ägg
3 1/2 -4 1/2 dl vetemjöl (man får se att konsistensen blir tillräckligt tjock)
2 tsk vaniljarom
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5-7 1/2 dl havregryn (lite enligt smak ock konsistens)
115 g Cashew nötter, grovt hackade
150 g vitchoklad, grovt hackad
Gör så här
- Sätt ugnen på ca 170 grader.
- Vispa det mjuka smöret, farinsockret och sockret fluffigt.
- Vispa ner ett ägg i taget.
- Rör ner vaniljaromen.
- Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
- Rör ner mjölblandningen i smeten.
- Rör ner havregryn, nötter och choklad.
- Klicka med en sked på en plåt med bakplåtspapper ( ca 6 klickar stora som golfbollar).
- Grädda i ca 12 minuter.
Obs. Receptet är i amerikanska mått, så jag har konverterat lite, så detta recept är inte 100 % exakt, dessutom satt jag själv i mindre havregryn och lite mer mjöl än receptet. Men gör smeten så att den får an ganska fast konsistens men inte hård. Den ska se ut ungefär som på bilden nedan.
Smet till chocolate chip cookies |
Receptet kommer härifrån.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar