2012-02-12

Hallon vanilj fyllning

Då jag gjorde denna tårta blev jag inspirerad att testa en egen fyllning. Så jag improviserade lite och fick en rätt så god mousselik fyllning som var tillräckligt fast att använda i en tårta, utan att använda gelatin. Även om jag själv tyckte om den så har den ännu inte testats av någon annan än min familj, så man får ju göra den på egen risk ;)

Hallon vanilj fyllning
ca 200 g frysta hallon
2-3 msk vatten
2 dl vaniljkräm ( Ska vara riktigt fast i konsistensen)
2 dl vispgrädde

Gör så här 
  1. Sätt de frysta hallonen i en kastrull med vattnet och sjud på spisen.
  2. Rör om för att få en syltliknande massa. 
  3. Ta bort hallonröran från spisen och låt svalna.
  4. Gör i ordning vaniljkräm, som ska vara ganska fast.
  5. Vispa grädden också ganska fast.
  6. Blanda hallonröran med vaniljkrämen och rör sedan ner vispgrädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar