Hallonmousse
200 g frysta hallon
1-2 msk socker
2,5 dl vispgrädde
2 gelatinblad
Kallt vatten
Gör så här
- Koka upp hallonen och sockret i en kastrull i några minuter, tills det blir en syltliknande och saftig massa.
- Sila syltmassan så att endast fröna blir kvar i silen.
- Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten, låt stå i några minuter medan hallonröran svalnar lite.
- Ta upp gelatinbladen ifrån vattnet och krama bort överflödigt vatten.
- Rör sedan ner gelatinet i den ännu lite varma hallonröran.
- Vispa grädden fast och rör försiktigt ner den i hallonröran.
Räcker till ett lager i en 20-24 cm tårta eller ca 6 pers i serveringsskålar.
Tips:
Du kan variera hallonsmaken med att ta i mer eller mindre hallon.
Denna är inte jättesöt, du kan ha i mer socker för en sötare mousse.
Om du serverar som efterrätt så låt serveringsskålarna stå i kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar