2012-02-19

Hallonmousse

Mousse är läckert som det är som efterrätt eller som fyllning i tårta. Här kommer ett enkelt recept på hallonmousse.

Hallonmousse
200 g frysta hallon
1-2 msk socker
2,5 dl vispgrädde
2 gelatinblad
Kallt vatten

Gör så här
  1. Koka upp hallonen och sockret i en kastrull i några minuter, tills det blir en syltliknande och saftig massa.
  2. Sila syltmassan så att endast fröna blir kvar i silen.
  3. Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten, låt stå i några minuter medan hallonröran svalnar lite.
  4. Ta upp gelatinbladen ifrån vattnet och krama bort överflödigt vatten.
  5. Rör sedan ner gelatinet i den ännu lite varma hallonröran.
  6. Vispa grädden fast och rör försiktigt ner den i hallonröran.
 Räcker till ett lager i en 20-24 cm tårta eller ca 6 pers i serveringsskålar.

Tips:
Du kan variera hallonsmaken med att ta i mer eller mindre hallon.
Denna är inte jättesöt, du kan ha i mer socker för en sötare mousse.
Om du serverar som efterrätt så låt serveringsskålarna stå i kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar