2012-02-14

Yoghurtmuffins med hallon

Mitt första inlägg på bloggen var dessa muffins. Men då använde jag kvarg i receptet, och även om de blev goda så blev de inte så fina. Så jag ville testa receptet igen med yoghurt som det ska vara. Dessutom hade jag nog i bara en tsk bakpulver sist, det skulle ju vara en msk! ;) Dessa blev saftiga och goda faktiskt! Man kan också göra dem med ett crumble täcke på.




Yoghurtmuffins med hallon
75 g smör (smält och avsvalnat)
150 g frysta bär 
4 3/4 dl mjöl 
1 msk bakpulver
en nypa salt
1 1/4 dl strösocker
 2 ägg
2 1/2 dl yoghurt
1 tsk vaniljsocker
(ev florsocker till pudring)

Gör så här
  1. Värm ugnen till 200 grader och smöra en muffinsplåt (12 st).
  2. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål, rör ner socker.
  3. Vispa äggen lätt i en skål, vispa ner yoghurt, smör och vaniljsocker.
  4. Gör en grop i mjölblandningen och tillsätt yoghurtblandningen och bären, rör om tills allt precis blandats (blanda inte för mycket).
  5. Fördela i muffinsplåten och grädda i ca 20 minuter, mina blev färdiga på ca 15 minuter.
 Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker

Gör så här
  1. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl och socker. 
  2. Lägg ett lager på muffinsarna. 
  3. Grädda i ca 12-15 min. 
Jag täckte mina med Vitchoklad cream cheese topping, men det var i det hastigaste då jag var ute i sista minuten och gästerna redan anlänt. Så väldigt fint blev det inte, men gott :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar