Yoghurtmuffins med hallon
75 g smör (smält och avsvalnat)
150 g frysta bär
4 3/4 dl mjöl
1 msk bakpulver
en nypa salt
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl yoghurt
1 tsk vaniljsocker
(ev florsocker till pudring)
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader och smöra en muffinsplåt (12 st).
- Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål, rör ner socker.
- Vispa äggen lätt i en skål, vispa ner yoghurt, smör och vaniljsocker.
- Gör en grop i mjölblandningen och tillsätt yoghurtblandningen och bären, rör om tills allt precis blandats (blanda inte för mycket).
- Fördela i muffinsplåten och grädda i ca 20 minuter, mina blev färdiga på ca 15 minuter.
Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Gör så här
- Nyp ihop smör, havregryn, mjöl och socker.
- Lägg ett lager på muffinsarna.
- Grädda i ca 12-15 min.
Jag täckte mina med Vitchoklad cream cheese topping, men det var i det hastigaste då jag var ute i sista minuten och gästerna redan anlänt. Så väldigt fint blev det inte, men gott :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar